Požár budovy Zlín - Kudlov

 

    Dne 14.2.2016 v 00.21 hod. byla vyslána OD HZS Zlín jednotka SDH Březůvky k zahoření nízké budovy v městské části Zlína - Kudlov.


    Jednotka vyjela v 00.30 hod. Na místě zásahu se nakontaktovala na velitele zásahu z jednotky HZS Zlín. Na místě se již nacházely dvě jednotky HZS Zlín. Jelikož požár chaty byl pod kontrolou, ale vzniklo podezření, že se v objektu nacházejí dvě plynové bomby, v důsledku jejich případného výbuchu byla povolána jednotka SDH Březůvky, která dorazila na místo zásahu jako třetí a dále jednotka SDH Fryšták, která dorazila na místo zásahu jako čtvrtá.


    Jelikož nedošlo k žádným komplikacím a síly a prostředky ze strany zasahujících jednotek HZS byly dostatečné, jednotka SDH Březůvky již nezasahovala a byla ponechána jako záloha. Po zdolání požáru byla jednotka SDH Březůvky velitelem zásahu odeslána zpět na základnu aniž by se účastnila hasebních prací. Jednotka SDH Březůvky odjela z místa zásahu 01.40 hod. Najeto 18 km cestou tam a zpět na základnu vozidlem CAS 25.


    Návrat na základnu 14.2.2016 v 01.55 hod. Během zásahu nedošlo ke zranění člena jednotky ani k poškození materiálního vybavení.