Požáry na začátku března

    Začátek měsíce března byl provázen nejen krásným slunečným počasím, ale také s tím spojenými častými požáry travních a lesních porostů. Tyto požáry proháněly nejeden sbor hasičů, náš sbor dokonce dvakrát za 3 dny. První požár vzniknul u rodinného domu na Březůvkách a byl naštěstí zlikvidován dřív, než mohl způsobit další potíže. Druhý požár v Hřivínově Újezdě nadělal hasičům mnohem více starostí. Jednalo se o rozsáhlou plochu suché trávy, která se vznítila od jiskřícího vedení elektrického napětí. Hlavním viníkem byl silný vítr, který navíc hasičům hasební práce moc neusnadňoval. Postup u obou požárů si můžete přečíst v sekci Zásahy 2017.

    První březnový víkend byl pro hasiče opravdu krušný, vyjížděli k celkem 21 zásahům! Na likvidaci uvedených 21 událostí se podílelo celkem 22 jednotek profesionálních a 47 jednotek dobrovolných hasičů. Na místa zásahů vyslali profesionální hasiči celkem 27 cisternových automobilů a dalších  51 cisteren vyjelo ze zbrojnic dobrovolných hasičů. (Informace z HZS ZK)

    I my Vás proto prosíme, neberte varování od hasičů na lehkou váhu a při úklidu Vašich zahrad používejte především selský rozum!